به گزارش یزدفردا: یک متخصص عروق آمریکایی که پس از مدت خدمت در غزه به عنوان نیروی داوطلب آن را ترک کرده است، امروز (چهارشنبه) گفت که هیچ چیز برای آمادگی او به منظور مواجه شدن با گستردگی جراحاتی که آنجا دیده بود، کافی نبوده است. بیشتر مجروحان جوان بودند و زخمهای پیچیدهای داشتند که اثر گلوله انفجاری بود. اغلب آنها با نقص عضو مواجه میشدند.
به گفته او، «بیشتر این زخمها مروبط به گلولههای انفجاری و چیزی بود که قبلا با آن سروکار نداشتم؛ تازگی داشت.» او میگوید، در مدت خدمتش در بیمارستان اروپایی در غزه، تیم او، روزانه، به ۴۰ تا ۶۰ بیمار رسیدگی میکردند.
«شاریق سعید»، این پزشک متخصص عروق از آتلانتای جورجیا به رویترز گفت بیشتر موارد باید قطع عضو میشدند و در این مورد، احتمال عفونت زیادی وجود دارد و وقتی با نقص عضوی مواجه شویم که التیام پیدا نمیکند، مجبور به قطع عضو در سطح بالاتری میشوید.
حدود ۷۰ درصد از عملهای جراحی که او انجام داده است، زخم گلوله انفجاری بودند. بقیه، جراحات انفجار یا فروریختن ساختمانها بود. «اسماعیل مهر» یک متخصص بیهوشی از نیویورک که مدیریت ماموریت غزه را بر عهده داشت، میگوید پزشکان داوطلبی که در آوریل به جنوب غزه رسیدند، از دیدن آن وضعیت مبهوت شده بودند و قادر به گفتن چیزی نبودند.
مهر که بارها در گذشته، در غزه به ماموریت رفته است، گفت که این بار باور چیزی که میدید برایش سخت بود. او میگوید، «در خان یونس، واقعا همه جا ویرانی میدیدم و حتی یک ساختمان هم سر جای خود نبود.»
به گفته سازمان بهداشت جهانی، از ۳۶ بیمارستان که به بیش از ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن این منطقه خدماترسانی میکرد، تنها ۱۰ بیمارستان تا ماه آوریل تقریبا فعال بودند. مراکز بهداشتی فاقد تجهیزات پزشکی، نیروی انسانی و برق بود. حالا بزرگترین ترس او حمله رژیم صهیونیستی به شهر رفح در جنوب غزه است که نیمی از جمعیت ۲.۳ میلیون نفری غزه در آن پناه جستهاند.
به گفته او، در صورت وقوع این حمله «نظام سلامت نمیتواند از عهده آن بربیاید و این یک فاجعه تمامعیار خواهد بود.»
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
شنبه 11,ژانویه,2025